Vergi denetim süreçlerinin maliyeti dijital dönüşümle azaltılacak

Bakan Şimşek: Vergi Denetimlerinde Dijital Dönüşüm Başladı

Bakan Şimşek, AA muhabirine verdiği demeçte, Vergi Dairesi olarak vergi uygulamalarında dijitalleşme sürecini başlattıklarını belirtti. Bu doğrultuda mevzuat düzenlemelerinin yapıldığını ifade eden Şimşek, “Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen denetim faaliyetlerinde, Bakanlık tarafından geliştirilen elektronik sistem araçlarının kullanımına olanak tanıyan düzenleme ile kamusal denetim süreçlerinin köklü bir dijital dönüşüm geçirmesi hedefleniyor” dedi.

Şimşek, defter ve belgelerin ibrazı, tutanakların düzenlenmesi, görüşmelerin gerçekleştirilmesi gibi vergi incelemeleriyle ilgili işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesini sağlayan sistemlerin oluşturulduğunu belirterek, “Bu sayede vergi inceleme süreçleri elektronik ortama taşınacak, sesli ve görüntülü iletişimle tutanak alımı gibi tüm süreçler dijital ortamda gerçekleşecek. Böylece mükelleflerimiz için önemli bir zaman ve maliyet avantajı sağlanacak” açıklamasında bulundu.

“Dijital Dönüşüm İzaha Davet’i de Kapsayacak”

Bu alandaki dönüşümün devam edeceğini vurgulayan Şimşek, yapılan düzenlemelerin izaha davet, rapor değerlendirme komisyonu işlemleri, gönüllü uyum gibi birçok kamusal hizmeti kapsadığını belirtti.

Şimşek, kamusal hizmetlerde mükelleflerle Bakanlık çalışanlarının fiziksel olarak bir araya gelerek tutanakların kağıt ortamında düzenlendiğini hatırlatarak, “Gerçekleştirilen dönüşümle birlikte incelemelerin yanı sıra diğer hizmetler de elektronik ortamda yürütülecek” açıklamasında bulundu.

“Mükelleflere Maliyet Kolaylığı Sağlanacak”

Mükellefler için denetim maliyetlerinin azaltılması ve kamusal hizmetlerin sunumunda kolaylık sağlanması temel amacın olduğunu belirten Şimşek, “Elektronik süreçler mükelleflerin işlerini kolaylaştırıyor. Vergi işlemlerinin birkaç tıklama ile halledilmesi mükelleflerin kendi işlerine odaklanmasını sağlıyor. Bu dijital dönüşümle tasarruf hedefleniyor. Elektronik sistemlerin devreye alınmasıyla konaklama, ulaşım, iletişim gibi kamusal alanlarda tasarruf sağlanması planlanıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

‘Hızlı On Numara’ şimdi bayilerde

Milli Piyango’nun yeni oyunu ‘Hızlı On Numara’ oyunseverlerle buluştu.

AKP, sağlık alanına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu

Usta, İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan ve Bayburt Milletvekili Orhan Ateş’le birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Teklifin 29 maddeden oluştuğunu aktaran Usta, Cumhurbaşkanı Recep …

Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırıyor

Spot elektrik piyasasında 24 Haziran için megavatsaat başına en yüksek fiyat 3.400 TL olarak belirlenirken, işlem hacmi önceki güne göre yüzde 21’i aşan artışla yaklaşık 2 milyar TL’ye dayandı. Elektrik fiyatları, günün en düşük seviyesi olan 1.864 …

Mevduat faizleri rekor seviyede: 500 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar?

Mevduat faiz oranlarında yaşanan son gelişmeler yatırımcıların yakın takibinde. Özellikle yüksek tutarlı tasarruflarını değerlendirmek isteyenler, bankaların sunduğu güncel oranlara göre aylık kazançlarını hesaplıyor. Peki, 500 bin TL’nin 32 günlük mevduat getirisi ne kadar? İşte banka banka güncel mevduat faizi oranları…

Rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu güçteki payı arttı

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücü mayıs itibarıyla 72 bin 492 megavata yükselirken, rüzgar ve güneş enerjisinin elektrik kurulu gücündeki payı yüzde 30,2’ye ulaştı.

Yargıtay’dan emsal kira bedeli kararı: ‘Kiracılarımız rahat olsun’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kiracının banka hesabından gönderdiği ücretin açıklama kısmına “kira bedeli” yazmasa da taraflar arasında sözleşme olduğundan ödemenin kira sayıldığını belirtti. Şahin, “Kiracılarımız bu konuda endişe etmesin” dedi.