Utanmıyor musunuz!

Çağ dışı olay Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Şatıroğlu Köyü’nde yaşandı. Köyde bulunan 2 derslikli ilkokul öğrenci sayısı artıp yetersiz kalınca tezek deposu boşaltıldı ve yeni bir sınıf olarak açıldı. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp skandala tepki gösterdi. “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sen bu tablodan hiç utanmıyor musun?” diye sordu. Konuyu TBMM gündemine getiren Alp şunları söyledi:

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ PERİŞAN

“Kars’ın Digor İlçesi’nin Şatıroğlu köyündeki ilkokulda 2 derslik var ve bu okulda 80 öğrenci bulunuyor. Köylüler tezekliği temizleyip, sıra koyup orayı sınıf yaptılar. Okulda, çok şükür, bir soba var ama soba da çürük, baca da çürük, boru da çürük. Bizatihi okul çürük. Köyde 50 ortaokul öğrencisi var ama ortaokul yok. Komşu beldeye, 1 metre kar altında ve eksi 30 derecede yürüyerek gidiyorlar, çünkü servis de yok. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sen bu tablodan utanmıyor musun? Yurt dışında 60’dan fazla okul açıyorsun, bu köye niye okul açmıyorsun?”

 KÖY HALKI DEPOYU TEMİZLEDİ, SINIF OLUŞTURDU

Tezek deposunu yöre halkı temizledi. Sınıf haline getirdi. MEB’ten herhangi bir destek gelmedi. 80 ilkokul öğrencisinin bulunduğu köyde ortaokula gidenler komşu beldedeki okula gitmek zorunda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx