Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne kayıt süresinde son gün yarın

GİB, UTTS’ye Geçişler Hız Kazanıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi kayıplarını önleme amacıyla kurulan UTTS’ye geçişlerin hızla devam ettiğini duyurdu.

2023 yılında yayımlanan “UTTS Uygulama Genel Tebliği” ile mükelleflerin araçlarına Takip ve Tanıma Bileşenleri (TTB) takılmasının zorunlu hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, mükelleflerin mağdur olmamaları için sisteme kayıt tarihinin de güncellendiği vurgulandı.

Bu kapsamda, mükelleflerin tüm taşıtlarının yarın akşam saatlerine kadar TTB sipariş kaydı ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği bildirildi.

UTTS’ye kayıt yaptıran taşıt sahiplerinin montaj işlemlerini 30 Nisan’a kadar tamamlamaları gerektiği belirtildi. Bu tarihten sonra UTTS’de düzenlenmeyen satış fişlerinin gider beyanında kullanılamayacağına dikkat çekildi ve vergi indiriminden faydalanılamayacağına vurgu yapıldı.

AA’nın aktardığına göre; Süresi içerisinde kayıt ve montaj işlemlerini tamamlayamayan taşıt sahiplerine, mükellefiyetlerine göre 7 bin ila 28 bin lira arasında özel usulsüzlük cezaları uygulanabileceği belirtildi.

Ayrıca, taşıt tanıma okuyucu ve istasyon donanım kurulumlarını zamanında yaptırmayan akaryakıt istasyonlarının, her bir ihlal tespitinde para cezasıyla karşılaşabileceği hatırlatıldı.

Bunun yanı sıra, sisteme kayıt yaptırarak ödemesini gerçekleştiren taşıt sayısının 2 milyonu aştığı belirtilirken, yaklaşık 12 bin akaryakıt istasyonunun UTTS’ye katılmak için gerekli donanım siparişi işlemlerini tamamladığı ve montaj süreçlerine başladığı bildirildi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’dan 18 bin atama açıklaması!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesi 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

AKP dönemi tarihe geçti! Rekor kırdı

CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez Bankası ve özel sektörün dış borçlarının toplamından oluşan Türkiye’nin dış borç stoku verilerini ortaya koydu. Bu yılın ilk üç aylık döneminde 11.5 milyar dolar daha artan Türkiye’nin dış borç stoku …

Merkez Bankası, Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’nin faaliyet iznini iptal etti

Merkez Bankası, Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’nin faaliyet iznini iptal etti