Türkiye’nin pilot sayısı “uçuşa” geçecek

AA muhabirinin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, havacılık sektörü artık sadece bir ulaşım alanı değil, aynı zamanda ülkelerin birbirine yakınlaşmasına imkan tanıyan, kültürlerin kaynaşmasını sağlayan bir köprü olarak görülüyor.

Havacılık sektörü ekonomik büyümeye, turizmin gelişmesine ve küresel ticaretin canlanmasına önemli katkılar sağlıyor. “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında, havacılık endüstrisinin geliştirilmesine yönelik atılan adımlarla, çevreye duyarlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sivil Havacılık konusundaki çalışmalar çerçevesinde ise Kalkınma Planında yer alan hedeflere uygun olarak, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında, küresel rekabette konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Lisanslı balon pilotu sayısı da yükseltilecek

Türkiye’nin, uluslararası sivil havacılık alanında etkinliğini artırmak, sektörün potansiyelini geliştirmek ve sürekli gelişimine yön vermek hedefiyle yürütülen çalışmalar büyük gayretle sürdürülüyor.

Bu kapsamda, Türkiye’de geçen yılın sonu itibarıyla 15 bin 530 olan lisanslı pilot sayısının, 2025 yılı sonunda 16 bin 30’a yükselmesi hedefleniyor. Böylece, ülkenin küresel rekabette havacılıktaki konumunun daha da güçlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan, geçen yıl 735 olan lisanslı balon pilotu sayısının da artırılarak, 2025 yılı sonunda 773’e ulaştırılması bekleniyor. Sivil havacılık kapsamında denetimlere titizlikle devam edilirken, 2024 sonunda 1787’yi bulan denetim sayısının, bu yıl 1856 olması öngörülüyor.

Ayrıca Türkiye’nin, geçen yıl yüzde 85 olan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) regülasyonlarına ve emniyet faaliyetlerine uyum oranının da 2025’te korunarak aynı kalması hedefleniyor.

Related Posts

Vergi denetim süreçlerinin maliyeti dijital dönüşümle azaltılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sesli ve görüntülü iletişim dahil tüm vergi denetim süreçlerinin elektronik ortama taşınacağını belirterek, “Bu da mükelleflerimiz için zaman ve maliyet bakımından önemli kolaylık sağlayacak.” dedi.

Memur olmak isteyenler dikkat: Memur alımına yaş sınırı geldi mi? Yaş sınırı kaç oldu?

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının ardından kamu personel sisteminde köklü değişiklikler yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile birlikte, bazı kamu kurumlarının özel yarışma sınavlarında 35 yaş sınırı getirildi. Yeni uygulama, milyonlarca memur adayını ilgilendiriyor.

Kamu işçisinin sözleşme görüşmelerinde heyetler bir araya geldi

Kamuda yaklaşık 600 bin işçinin ücret artışının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde, kamu işverenini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri bir araya geldi.

Avrupa borsaları yükselişte: Haftanın son gününde neler oluyor? (16 Mayıs 2025)

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,5 artarak 549,78 puana, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,5 yükselerek 23.809 puana ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 değer kazanarak 8.679,22 puana ulaştı. İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,2 artışla 40 …

Vatandaşın 1 günde ödediği vergi dudak uçuklattı: CHP’li Milletvekili açıkladı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Yılın ilk dört ayında; vatandaşlarımız saniyede 271 bin, günde 23 milyar, ayda 1 trilyon lira vergi ödedi. Kamu ise saniyede 409 bin 887 lira, günde 35 milyar lira, ayda …

Yabancı yatırımcının çıkışı yaklaşık 1 milyar dolar

Yurt dışında yerleşik yatırımcılar, 9 Mayıs haftasında 102 milyon dolarlık net hisse senedi alımı yaptı. Yurt dışı yerleşikler, 9 Mayıs haftasında yaklaşık 862 milyon dolarlık net çıkış gerçekleştirdi. Tahvillerden güçlü bir çıkış yaşanırken, hisse senedinde sınırlı bir alım yapıldı.