Şimşek tasarrufu açıklarken Diyanet 5 yıldızlı toplandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün kamuda tasarruf paketini kamuoyuna duyurduğu sırada, lüks harcamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde konuşuyordu. Şimşek ‘Kamuda toplantı gibi faaliyetler artık lüks otelde değil, kamu tesislerinde yapılacak’ dedi. Ancak Diyanet’in toplantısı İstanbul Şişli’deki Beş yıldızlı Grand Cevahir Hotel ve Convention Center’da yapıldı. Otelde en uygun konaklama 6 bin 980 TL’den başlıyor. 

OYSA 20 TESİSİ BULUNUYOR

2 gün süren programa Ali Erbaş’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları da katıldı. Toplantıya ayrıca daire başkanları, dış ilişkilerde görevli uzmanlar, basın ekibi, Erbaş’ın özel kalem sorumluları, koruma ekibinin de katıldığı bildirildi. Toplantıda yaklaşık 200 kişi yer aldı. Lüks otelde İslam bilginleri, Filistin’deki vahşeti kınadı, üzüntülerini dile getirdi. Otel, Avrupa’nın en büyük otel kongre salonlarından birine sahip ve Türkiye’nin ilk beş yıldızlı kongre oteli. Diyanet’in ülke genelinde 20 adet Dini İhtisas Merkezi ve çok sayıda salonu bulunuyor. Ancak toplantıları için hep 5 yıldızlı otelleri seçiyor…

ERBAŞ 10 GÜNDE 3 ÜLKE GEZDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 12 Nisan-23 Nisan arasındaki 10 günlük döneme üç ülke sığdırdı. BirGün’ün haberine göre, Erbaş, 12 Nisan’da İtalya’ya gitti. İtalya gezisinde Erbaş’a, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü eşlik etti. Heyetin İtalya’da, İtalya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) genel kuruluna katıldığı bildirildi. 16 Nisan’a kadar İtalya’da kaldığı öğrenilen Erbaş’ın, 22 Nisan günü ise Irak’a gittiği belirtildi. Erbaş’ın Irak ziyaretinde heyette, Dış İlişkiler Daire Başkanı ile özel kalemi ve koruma ekibi yer aldı. Erbaş Bağdat’ta Irak Şii Vakfı Divanı Başkanı Haydar Hasan Şimmari ile buluşarak vakfın faaliyetlerini dinledi. Erbaş’ın Irak’tan sonraki adresi Suudi Arabistan oldu. Riyad’da düzenlenen ve 50’yi aşkın Müslüman ülkeden ilim insanının bir araya geldiği toplantıya katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı kafilesinin gezileri kurum bütçesinden karşılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx