Sakarya’da Nisan ayı etkinlikleri devam ediyor

Sakarya’da Nisan Ayı Etkinlikleri Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Nisan etkinlikleri kapsamında Yazar Rabia Brodbeck, okuyucularıyla buluştu.

Ofis Sanat Merkezi’nde tasavvuf geleneğiyle modern hayatın iç içe geçmiş yönlerini anlatan Brodbeck, maneviyatın günlük hayatta nasıl yaşanabileceğine dair ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Kulluğun ve Dervişliğin Önemi

Okurlarıyla bir araya gelen Yazar Rabia Brodbeck, modern çağın bizi hızla tüketen ve uzaklaştıran bir dönem olduğunu belirterek, kalbimizi temiz tutmanın ve ruhumuzu beslemenin önemine vurgu yaptı. Derviş olmanın sadece bir kıyafet giymek olmadığını, hakikate yönelmenin ve kalbi saflaştırmanın gerekliliğini vurgulayan Brodbeck, kulluğun insanın en değerli mevki olduğunu dile getirdi. Bu çağda yeniden derviş olmanın ve iç güzelliğimizi artırarak dünyayı güzelleştirmenin önemine dikkat çekti.

“İslam’la Bağımızı Gözden Geçirmeliyiz”

Maneviyatın güçlenmesi konusunda konuşan Yazar Rabia Brodbeck, İslam’a girdikten sonra bile özünü ve ruhunu tam olarak anlayamadığımızı belirterek, şekle takılarak asıl değeri kaçırdığımızı ifade etti. Bu nedenle bizlere düşen görevin, emanet bilinciyle yeniden doğmak ve İslam’ın merhamet iklimini hayatımızın merkezine almak olduğunu söyledi. Her dönüşün bir niyetle başladığını ve her uyanışın bir arayışla yeşerdiğini hatırlattı.

Gençlerle Anlamlı Buluşma

Söyleşi öncesinde, Yazar Rabia Brodbeck, Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Brodbeck, yaşam hikayesi ve tasavvufa yönelme süreci hakkında öğrencilere de bilgi verdi.

Related Posts

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

POLİSLİK TABAN PUANLARI 2025 TYT | PMYO polislik için kaç puan gerekli, TYT’den kaç net yapmak lazım? 2024 TYT Polis Meslek Yüksekokulu taban puanları ve kontenjanları!

Polislik taban puanları 2025 TYT sınavı sonrası, PMYO başvurularına hazırlanan adaylar tarafından merak konusu oldu. ÖSYM tarafından gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumu olan TYT puanı, PMYO alımlarında önem arz edecek. Polis olmak isteyen adaylar TYT sınavında aldıkları puanlara göre PMYO başvurularını yapacaklar. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yayınlanacak olan polislik başvuru kılavuzunda, polislik taban puanları ve kontenjanları yer alacak. Ayrıca kadın ve erkeklerde PMYO boy ve kilo şartları da, bu kılavuzunda yer alacak. Geçtiğimiz senelerde PMYO taban puanı 250,000 (iki yüz elli) olmuştu. Peki, bu yılki polislik puanları belli oldu mu? PMYO polislik için kaç puan gerekli, TYT’den kaç net yapmak lazım? İşte, TYT polislik taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler.

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2) ne zaman yapılacak?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) için geri sayım başladı. ALES 2 sınav yerleri de adaylar tarafından sınav tarihinin yaklaşması üzerine sorgulanıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen ve yüksek lisans ile akademik kariyer hedefleyen binlerce adayın merakla beklediği ALES/2 sınav tarihi netleşti. Peki, 2025 ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanacak? ALES 2 ne zaman, hangi tarihte?

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap

Milyonlarca öğrenci karnesini aldı; yaz tatili başladı

Milyonlarca öğrenci karnesini aldı; yaz tatili başladı