Plajları bakanlık işletecek. Plajlarda kaçak yapı temizliği başlatılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sahillerde yeni bir proje başlatıyor. Proje kapsamında kaçak işletmeler yıkılacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı halk plajları açarak kendi işletecek.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Özhaseki, projenin detaylarını açıkladı. Özhaseki, sahillerdeki tüm kaçak yapıların yıkılacağını söyledi. Özhaseki, ‘Denizler Halkın’ projesinin tüm sahil şeridini kapsadığını belirterek, “ Birincisi Hatay’dan başlayarak Artvin’e uzanan şeritte bir çalışma yapıyoruz. Ne kadar kaçakçılık varsa işgal varsa vatandaşın denize ulaşımını engelleyecek bir rant varsa kimse vatandaşımızı engelleyemeyecek” dedi.

Bakanlığın halk plajı açarak işleteceğini vurgulayan Özhaseki, “Kültür ve Turizm Bakanlığı da halk plajları açılıyor. Ne kadar talep geldiyse tamamını imzaladım. Kendi Çevre Ajansı bünyemizde bir kuruluşumuz var. Plajları kendimiz işleteceğiz. İnsanlar ne istiyorlarsa yesinler içsinler rahat etsinler. Belediyelerle büyük bir sıkıntımız yok. Onlar plajları halk plajı olarak işletiyorlar. Yeni halk plajları açılıyor. Kaçak işletmeye izin yok kendimiz işleteceğiz” şeklinde konuştu.

YATLARDAN GÜNLÜK 100 EURO ALINACAK

Bakan Özhaseki, düzensiz olarak bağlanan yatlara dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı da halk plajları açılıyor. Ne kadar talep geldiyse tamamını imzaladım. Kendi Çevre Ajansı bünyemizde bir kuruluşumuz var. Plajları kendimiz işleteceğiz. İnsanlar ne istiyorlarsa yesinler içsinler rahat etsinler. Belediyelerle büyük bir sıkıntımız yok. Onlar plajları halk plajı olarak işletiyorlar. Yeni halk plajları açılıyor. Kaçak işletmeye izin yok kendimiz işleteceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx