Merkez Bankası’nda Şok: Başkan Yardımcısı Emrah Şener’in İstifa Ettiği İddiası Gündemi Sarstı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) seçim sonrası başkan değişimi yaşandı. Ancak sessiz sedasız törenler yapılarak devredilen görevin ardından içeride sular durulmadı.

TCMB’de son yılarda değişimler gündemden düşmüyor. Son 5 yılda 5 başka değişen kurumda, birçok çalışan da çeşitli sebeplerle kurumdan ya ayrılıyor ya da uzaklaşmak zorunda kalıyor.

28 Mayıs seçimlerinin ardından görevi yeniden alan Erdoğan, ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirirken, Merkez Bankası’nın başına da Hafize Gaye Erkan gelmişti. Görevden alınan Şahap Kavcıoğlu ise BDDK Başkanı olarak görevlendirilmişti.

Erkan da gelir gelmez kurum içinde medyaya yansıyan bazı değişiklikler yaptı. İlk işi kurumsal iletişim tarafında değişiklik oldu. sonrasında başka bir duyum bankadan dışarı sızmadı.

TCMB’nin önemli görevlerinden birinde bulunan ve uzun süredir kulislerde ismi çok tartışmalı olan başkan yardımcılarından Dr. Emrah Şener’in istifa ettiği iddiası ise gündemi sarstı.

Hafize Gaye Erkan’ın 3 yardımcısından biri olan Emrah Şener, 2016 yılında bu yana görevde kalırken, Murat Çetinkaya döneminde göreve gelerek, 5 başkanla çalışmış oldu.

Emrah Şener’in daha önce de çatısı altında yer aldığı Özyeğin Üniversitesi’ne döneceği iddia edildi. 

Diğer yardımcılardan Mustafa Duman 30 Mart 2021 tarihinde yani Kavcıoğlu göreve geldikten hemen sonra, Taha Çakmak da 13 Ekim 2021’de göreve atanmıştı.

Yorumlara neden olan bu iddia,

Uzun zamandır ekonomide izlenen birçok politikada rolü olduğu belirtilen Şener’in istifasıyla

Rasyonel ya da irrasyonel birçok değişikliğin habercisi olarak görüldü.

?

?

?

Ekonomide havalar ısınmaya devam edecek gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx