En iyi üniversiteler belli oldu! Asya’da ilk 100’deyiz

THE Asya’nın En İyi Üniversiteleri Açıklandı: Tsinghua Üniversitesi Zirvede! Türkiye’den 4 Üniversite İlk 100’de

Dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Asya’nın en iyi üniversitelerini belirledi. Yapılan sıralamada, 5 farklı kategoride 18 performans ölçütü üzerinden değerlendirme yapıldı ve toplam puanlar hesaplandı. Asya’nın 35 farklı ülkesinden 853 yükseköğretim kurumu THE Asya’nın En İyi Üniversiteleri listesine dahil edildi ve zirvenin sahibi Çin’deki Tsinghua Üniversitesi oldu. Türkiye ise bu prestijli sıralamada 4 üniversiteyle temsil edildi. ODTÜ 72’nci, Sabancı Üniversitesi 74’üncü, Koç Üniversitesi 79’uncu, İTÜ ise 97’nci sırada yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi 123’üncü, Bilkent Üniversitesi ise 158’inci sırada kendine yer buldu. Türkiye’den toplamda 27 üniversitenin ise ilk 500’e girdiği görüldü.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ SIRALAMADA YÜKSELDİ

Üniversitelerin araştırma kalitesi, akademik çevre, eğitim, endüstri bağlantıları ve uluslararası görünürlük gibi kriterlerin değerlendirildiği sıralamada, 2024 yılında 69’uncu sırada olan ODTÜ bu yıl en iyi sıralamayı elde etti. ODTÜ 3 sıra gerileyerek 72’nci oldu ancak Türkiye’deki üniversiteler arasında en yüksek konumu sağladı. 2024’te ODTÜ ile aynı puana sahip olan Koç Üniversitesi ise bu yıl 79’uncu sıradan giriş yaptı. Sabancı Üniversitesi bir basamak yükselerek 74’üncü oldu. Geçen yıl 92’nci sırada olan İTÜ ise bu yıl 97’nci sıraya geriledi. Boğaziçi Üniversitesi ise 2024’te 141’inci sırada yer alırken bu yıl 18 basamak birden yükselerek 123’üncü sıraya yerleşti.

9 ÜNİVERSİTE 250’DE YER ALDI

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) – 72
  • Sabancı Üniversitesi – 74
  • Koç Üniversitesi – 79
  • İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) – 97
  • Boğaziçi Üniversitesi – 123
  • Bilkent Üniversitesi – 158
  • Hacettepe Üniversitesi – 201-250
  • Özyeğin Üniversitesi – 201-250
  • Yıldız Teknik Üniversitesi – 201-250

Related Posts

POLİSLİK TABAN PUANLARI 2025 TYT | PMYO polislik için kaç puan gerekli, TYT’den kaç net yapmak lazım? 2024 TYT Polis Meslek Yüksekokulu taban puanları ve kontenjanları!

Polislik taban puanları 2025 TYT sınavı sonrası, PMYO başvurularına hazırlanan adaylar tarafından merak konusu oldu. ÖSYM tarafından gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) oturumu olan TYT puanı, PMYO alımlarında önem arz edecek. Polis olmak isteyen adaylar TYT sınavında aldıkları puanlara göre PMYO başvurularını yapacaklar. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yayınlanacak olan polislik başvuru kılavuzunda, polislik taban puanları ve kontenjanları yer alacak. Ayrıca kadın ve erkeklerde PMYO boy ve kilo şartları da, bu kılavuzunda yer alacak. Geçtiğimiz senelerde PMYO taban puanı 250,000 (iki yüz elli) olmuştu. Peki, bu yılki polislik puanları belli oldu mu? PMYO polislik için kaç puan gerekli, TYT’den kaç net yapmak lazım? İşte, TYT polislik taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler.

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

Müzik eleştirmenleri Sezen Aksu’nun yeni albümünü değerlendirdi: “Kendi efsanesiyle yarışıyor”

ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi 2025 || ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2) ne zaman yapılacak?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) için geri sayım başladı. ALES 2 sınav yerleri de adaylar tarafından sınav tarihinin yaklaşması üzerine sorgulanıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen ve yüksek lisans ile akademik kariyer hedefleyen binlerce adayın merakla beklediği ALES/2 sınav tarihi netleşti. Peki, 2025 ALES 2 sınav giriş yerleri belgesi ne zaman yayımlanacak? ALES 2 ne zaman, hangi tarihte?

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap

Milyonlarca öğrenci karnesini aldı; yaz tatili başladı

Milyonlarca öğrenci karnesini aldı; yaz tatili başladı

Pandora nedir, ne demek? Pandora’nın Kutusu ne anlama gelir?

Pandora, Antik Yunan mitolojisinde “tanrılar armağanı” anlamına gelen bir isimdir ve mitolojide insanlığa gönderilen ilk kadın olarak kabul edilir. Pandora, Zeus’un emriyle tanrılar tarafından çeşitli özelliklerle donatılmış, güzellik ve zekaya sahip olarak yaratılmıştır. Zeus, insanlara ateşi çalıp veren Prometheus’u cezalandırmak ve insanlığa bir ders vermek amacıyla Pandora’yı yaratmıştır.