Anaokulundaki ihmal can alıyordu… Akran zorbalığını uykuda yaşadı


Nisan ayının 24’ünde Konya’da meydana gelen olayda, 3 yaşındaki B.T. adlı öğrenci, öğrenim gördüğü özel bir anaokulunda 4 yaşındaki arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldı. Hamikiyet.com’dan Şahin Yaldızlı’nın haberine göre, B.T., uyuduğu sırada M.R. adlı öğrenci, kendisine yaklaşarak, onu darp etmeye başladı. İddialara göre, yaşanan olay sonrası vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan küçük çocuk, çığlık atmaya başladı.

Yaralı çocuğunun imdatlarını duyan görevliler, olaya müdahale ederek, B.T.,’yi kurtardı. Kameralara yansıyan görüntülerde çocuğun kanlı yüzünü ve vücudunda oluşan ağır yaraları fark eden görevlilerin şoka girerek, bayılacak duruma gelmesi, olayın vahimliğini gözler önüne serdi.

Olay sonrası şok eden detay ise, yaşıtına saldıran N.M.’nin önceden psikolog tedavi gördüğü ve kayıt sırasında aile tarafından okul yönetiminin bu durumdan bilgilendirilmediği oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıya maruz kalan çocuğun halen fiziki ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.

Arkadaşına şiddet uygulayan çocuğunun şiddet eğilimli olduğu ve küçük dozda antidepresan kullandığı öğrenildi. Olay anına ilişkin ihmalleri de kabul eden müdür, görevlilerden birinin namaz kılamaya gittiğini diğerinin ise lavaboda olduğunu söyledi. Olayın şokuyla anaokuluna gelen anne ise çocuğunun şiddete maruz kaldığı anların kamera görüntülerini ağlayarak cep telefonuna kaydetti.

“ÇOCUKLAR TEK BAŞLARINA VE YALNIZ BIRAKILMIŞLARDIR”

Yaşanan şiddet olayında ihmallerin olduğuna değinen Avukat Tinemyis Alcan, görevlilerin kendilerine verilen sorumluluğu ihlal ettiklerine değindi. Alcan şunları dille getirdi: “Olay 24 Nisan 2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir anaokulunda meydana gelmiştir. Müvekkillerimin 3 yaşındaki evlatları, kendi eşit olan bir kız çocuğu tarafından uyku saatinde şiddete uğramıştır. Müvekkilimim çocuğunun yüzünde kulağında ve diğer yerlerinde ısırık neticesinde yırtılmalar meydana gelmiştir…”

“3 yaşındaki evladımız bu vahim şiddet olayında sonra hem psikolojik hem de fiziksel olarak zarar görmüş ve mağdur edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı denetimine sahibi olan özel anaokulunda çocuklar tek başlarına ve yalnız bırakılmışlardır. Kendilerine verilen sorumluklar ihlal edilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren kız çocuğunun Ailesi tarafından kuruma çocuğun şiddet eğilimi olduğu ve küçük dozda antidepresan kullanıldığı bilgisi verilmediyse aileni şayet bu bilgiyi kuruma verildiyse kurumun ciddi ihtimal söz konusudur…”

“Ancak her ne koşulda olursa olsun kurum tarafından çocukların tek başlarına ve yalnız bir şekilde saatlerce bırakılmaları hiçbir koşulda kabul edilemez. Tarafımızdan kurum yetkilileri ve aile hakkında savcılarımızı suratında bulunmuş ve kurumun denetim geçirmesi müdürlüğüne gerekli başvurular yapılmıştır. Bu şirket olayından sonra müvekillerimizin çocuğu her gece ağlayarak uyanmakta zaten şu an terapi sürecindedir.”

Olay sonrası aile, hem okuldan hem de saldırıyı yapan çocuğun ailesinden şikayetçi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx