Çocuğunuz sürekli hapşırıyor mu? Nedeni sandığınız gibi olmayabilir

Bahar Alerjisinin Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Bahar mevsimi geldiğinde dış ortamda polenlerin belirdiği ve küf sporlarının yayıldığı bir döneme girilir. Bu durum, bahar alerjisinin oluşmasında etkili bir faktör olmakla birlikte, alerjinin farklı nedenlerle de ortaya çıkabileceği bilinmektedir.

Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Doğan, alerjinin erken dönemde tespit edilip çözüm üretilmesinin önemine dikkat çekerek, çocukların günlük yaşantısını ve gelecekteki sağlığını etkileyebileceğini söyledi.

Uzman Doktor, alerji belirtilerinin erken fark edilmesinin önemini vurgulayarak, gözlerde sulanma, kızarıklık ve şişme, hırıltılı solunum, tıkanıklık nedeniyle sürekli ağızdan nefes alma, uyku bozuklukları, sık hapşırma, kuru öksürük, burun kaşıntısı, tat-koku alma yetisinin azalması ve baş ağrısının alerji belirtileri arasında olduğunu belirtti.

‘Bağışıklığın Güçlendirilmesinin Alerji Tedavisindeki Önemi’

Dr. Doğan, “Alerjik bir çocuk için bağışıklık sisteminin doğru çalışmasının önemini vurgulayarak, tedavide bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemli olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme rutininin hayatın her alanına yayılmasının önemini vurgulayan doktor, atakların yaşandığı zamanlarda dinlenmeye ve bol su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Vitamin ve mineral eksikliklerinin bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabileceğini söyleyen Dr. Anıl Doğan, önerilen takviyelerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti. Alerjik nezle durumlarında doktora başvurulması gerektiğini de ekledi.

‘İlaç Tedavisi Yetersiz Kaldığında Aşı Tedavisi Uygulanabilir’

Uzm. Dr. Doğan, alerjik nezle tedavisinde ilk adımın alerjiye neden olan maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti. Çevresel koruma önlemlerinin yetersiz olduğu durumlarda ilaç tedavisinin etkili bir alternatif olabileceğini söyledi.

İlaç tedavisinin düzenli yapılmasının önemine dikkat çeken Dr. Doğan, ilaç tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda aşı tedavisinin uygulanabileceğini belirtti. Bu tedavinin amacının vücudun alerjenlere tepki vermesine yardımcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

‘Bahar Alerjilerinden Korunmanın Yolu Polen Maruziyetini Azaltmak’

Uzm. Dr. Anıl Doğan, alerji ataklarından korunmanın önemli yollarını şu şekilde sıraladı:

  • Evin pencerelerini kapalı tutarak polen girişini engellemek.
  • Çocuğu yüksek polen seviyelerinde dışarı çıkarmamak.
  • Kıyafetlerin değiştirilmesi.
  • Çamaşırların dışarıda kurutulmaması.
  • Yatak ve yastık kılıflarının düzenli olarak değiştirilmesi.

Bu şekilde alınan önlemlerin, çocuklarda alerjik reaksiyonların azalmasına yardımcı olabileceğini belirten Dr. Anıl Doğan, bahar alerjisi belirtileri gözlemlediğinde uzmana başvurulmasını önerdi.

Related Posts

Burun estetiği talebi 15 yaşına kadar indi! ‘18 yaşından sonra öneriyoruz’

Burun estetiği ameliyatı, dünyada ve ülkemizde en sık yapılan estetik operasyonlarında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Öz, burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatı hakkında en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Yenidoğan Çetesi Davasında Başhemşire Savunma Yaptı

Yenidoğan Çetesi davasında Medilife Hastanesi Başhemşiresi savunma yaptı “Hastane yönetimi bizden hasta bulmamızı istiyordu” “Başhemşire olmama rağmen hastanenin yenidoğan ünitesine müdahale edemiyorum çünkü orası bir işletmeye bağlı ve o şekilde …

Çeltek’te Trafik Kazası: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ Merkeze bağlı Çeltek köyü yakınlarında Halil İbrahim Naçar (26) yönetimindeki 58 AEJ 663 plakalı otomobil ile öğretmen ve sağlık personeli taşıyan Burak Naçar’ın (25) kullandığı 48 ATY 416 plakalı servis minibüsünün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir