İstanbul’da 2024’te 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verildi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, kentte geçen yıl 1 milyonu aşkın sağlık turizmi hizmeti verdiklerini bildirdi.

Güner, AA muhabirine, İstanbul’un sadece Türkiye ve bölgenin değil, dünyanın sağlık başkenti olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2002 yılında başlayan “Sağlıkta Dönüşüm Projesi”yle İstanbul’daki sağlık sisteminin üst düzey noktaya ulaştığını belirten Güner, sağlık hizmetinin artık dünyaya ihraç edildiğini kaydetti.

Güner, İstanbul’a sağlık turizmi için Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ile Orta Doğu gibi farklı bölgelerden çok sayıda kişinin geldiğini dile getirdi.

Kentte 53 kamu, 146 özel ile 16 üniversite olmak üzere toplam 215 hastane bulunduğunu aktaran Güner, ağız diş sağlığında hizmet veren 4 bin 460 sağlık tesisinin yanı sıra hastane, tıp merkezi, poliklinik, muayenehane ve eczane gibi sağlık hizmeti sunan toplam 21 bin 655 sağlık tesisinin olduğunu belirtti.

Güner, hem yurt içindeki vatandaşlara hem de yurt dışındakilere sağlık hizmetini ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Biz yüksek sağlık ekonomisi amaçlıyoruz. Sağlık turizminde 100 milyar dolarlık hedefimiz var. Sağlık turizmi olarak Türkiye’nin ekonomisine normal turizm gibi büyük katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun üreten sağlık uygulamasına geçildiğini duyurduğunu aktaran Güner, “Sağlık turizmi de bu uygulamamızın içinde çok önemli yer tutuyor. İstanbul’da 2024 yılında 1 milyonu aşan sağlık turizmi hizmeti vermiş durumdayız. Dünyada 200’den fazla ülkeden insanlar gelip İstanbul’da sağlık hizmeti aldı.” bilgisini paylaştı.

Onkolojik cerrahi veya kemoterapi hizmetleri de yurt dışından büyük talep görüyor

Güner, İstanbul’daki sağlık turizmi hizmetinden memnun olunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“İstanbul’da büyük ameliyatlardan genel cerrahi operasyonlara, plastik cerrahinin major ameliyatları, büyük ‘A’ grubu ameliyat dediğimiz cerrahi, kadın doğumun ameliyatlarıyla veya kanser tedavileriyle beraber büyük hizmet sunuyoruz. Sadece Türkiye’nin yüzde 40’ına hizmet veren İstanbul olarak düşünmeyin. Şu anda tüm dünyaya hizmet veren durumdayız. Sağlık turizminde plastik cerrahi, genel cerrahi, kadın doğum, kulak-burun-boğaz gibi bütün branşlarda bu hizmeti veriyoruz. Estetikle ilgili operasyonlardan büyük talep karşılıyoruz. Bunun dışında yurt dışından onkolojik cerrahiler veya kemoterapi hizmetleri gibi alanlardan da büyük talep geliyor.”

Türkiye’nin sağlık turizmindeki pazar payının artırılması için Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürlüğünün büyük çaba sarf ettiğine değinen Güner, sağlık turizminde İstanbul’un payının daha da artırılması için çalışmaları titizlikle yürüttüklerini kaydetti.

Doç. Dr. Güner, yurt dışından gelen insanların İstanbul’da aldığı sağlık hizmetinden son derece memnun olduğunu belirterek, başkalarına da bu hizmeti önerdi.

Related Posts

Trump’ın tehdidi, teknoloji devine 70 milyar dolara mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump, iPhone’ların yurtdışında üretilmeye devam etmesi halinde Apple’a yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu. Açıklama sonrası Apple hisseleri sert düşüşle yaklaşık 70 milyar dolar eridi.

En küçük bozuk para tedavülden kalkıyor

Amerikan ekonomisinde bir dönemin sonuna gelindi. ABD Hazine Bakanlığı, 2026 yılının başlarında peni olarak bilinen 1 centlik madeni paranın artık üretilmeyeceğini açıkladı. Bu karar, yıllardır gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen çift partili …

Trump’ın yüzde 50 vergi açıklaması Borsa İstanbul’u etkiledi

Trump’ın yüzde 50 vergi açıklaması Borsa İstanbul’u etkiledi

“Küresel yapay zeka yarışında oyun kuran öncü bir ülke olmayı hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Küresel yapay zeka yarışında insan odaklı Türkiye modeliyle fark yaratan, oyun kuran öncü bir ülke olmayı hedefliyoruz” dedi.

Borsada manipülasyon soruşturmasında yeni gelişme: THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban gözaltına alındı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban, borsada manipülasyon soruşturması kapsamında Fethiye’de gözaltına alındı

AB ‘küçük orta ölçekli’ şirket tanımını değiştiriyor

Avrupa Birliği (AB), özellikle büyüme aşamasındaki şirketlere destek sağlanması amacıyla “küçük orta ölçekli” şirket tanımının değiştirilmesini öngören düzenleme yapmaya hazırlanıyor.